Ύστερα από ένα «γαϊτανάκι» αναβολών επί 6 ολόκληρα χρόνια, η Θέμις Σκορδέλη, η οποία από «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα έγινε στη συνέχεια υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, με τριετή αναστολή για ηθική αυτουργία στην επίθεση που δέχτηκε ένας μετανάστης, το 2011.

Ο άτυχος μετανάστης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί, τραυματισμένος στην πλάτη από μπουκάλι με το οποίο τον κτύπησαν δύο άλλοι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα, κατόπιν «προτροπής» της κ. Σκορδέλη, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως δράστες της επίθεσης κατηγορούνται οι Ιωάννης Λουκιανός και Γιώργος Μαρκουλάκης οι οποίοι, επίσης, καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε ποινές φυλάκισης τριών ετών, με 3ετή αναστολή.

Συνολικά, τρεις μετανάστες είχαν γίνεις στόχος της επίθεσης αλλά οι δύο εξ’ αυτών έχουν φύγει πλέον από την Ελλάδα, ενώ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για το σκέλος αυτής της υπόθεσης σε έργω εξύβριση, αδίκημα που απαιτεί έγκληση και για το λόγο αυτό έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη.
Ουδείς πάντως από τους κατηγορουμένους εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αφού όλοι προτίμησαν να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους, αρνούμενοι την εμπλοκή τους στην επίθεση.

«Οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης) ύστερα από εντολή της Θ. Σκορδέλη, επιτέθηκαν μαζί με άλλους στους τρεις παθόντες και επέφεραν στον ένα σειρά βλαβών. Θεωρώ ότι αποδείχθηκε πως και οι τρεις είχαν δόλο, λειτούργησαν από κοινού και ήθελαν να βλάψουν τον παθόντα» τόνισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, διευκρινίζοντας το ρόλο που είχε η πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής που δεν ήταν άλλος από την «επιβολή της στην πράξη των άλλων δύο κατηγορουμένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης