Μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή με απλά υλικά.
Υλικά:
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου – τον σπιτικό ζωμό τον φτιάχνετε, βράζοντας κόκαλα από κοτόπουλο και μπορείτε να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σε παγοθήκες, έτσι ώστε να τον έχετε διαθέσιμο για τις συνταγές σας.
1 1/2 κούπα ωμή κινόα
1 ½ κιλό κιμά κοτόπουλου
3 βιολογικά αυγά χτυπημένα
1 κούπα τριμμένο καρότο
1 κούπα τριμμένο κολοκυθάκι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά του ζωμού.
Στη συνέχεια βάζετε το ομοιογενές μείγμα του κιμά πάνω σε χαρτί ψησίματος και το τυλίγετε σε σχήμα ρολό.
Προθερμαίνετε τον φούρνο, μέσα στον οποίο βάζετε ένα φορμάκι για κέικ (μακρόστενο). Στο φορμάκι τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει το μείγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε το τυλιγμένο ρολό κιμά και, στη συνέχεια, το ξεδιπλώνετε προσεκτικά.
Ψήνετε για τουλάχιστον μια ώρα, έτσι ώστε να ψηθούν όλα τα υλικά και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.