Είναι προτιμότερο να φτιάχνετε μόνοι σας τα μπισκότα της γάτας σας καθώς με αυτόν τον τρόπο, ξέρετε πάντα τι ακριβώς περιέχουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές εάν η γάτα σας πάσχει από αλλεργίες. Επειδή δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα, τα σπιτικά μπισκότα είναι σχετικά υγιεινά.
Υλικά:
250 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
200 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
1 αβγό
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και βράστε τα σε νερό. Όταν το κρέας μαγειρευτεί, αφήστε το να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια πολτοποιήστε το με το μπλέντερ ή το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέστε το αβγό, το γιαούρτι και το λάδι και ανακατέψτε τα όλα μαζί με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρυζάλευρο κουταλιά-κουταλιά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
Με τη βοήθεια δύο κουταλιών του γλυκού, σχηματίστε μικρά ζυμαρικά για τα μπισκότα γάτας και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλατύνετε λίγο τα μπισκότα με ένα πιρούνι.
Ψήστε τα μπισκότα γάτας στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.