Από τη μία, οι γεωργοί της περιοχής εκμεταλλεύονται όσα τους προσφέρει το τροπικό δάσος. Από την άλλη η βιοποικιλότητα της περιοχής ωφελείται στις δραστηριότητες των γεωργών. Και όμως υπάρχει ένα σημείο στον πλανήτη μας, που καθημερινά η φύση προσφέρει στον άνθρωπο και ο άνθρωπος προσφέρει στη φύση.

Στην περιοχή Ghat, στη νοτιοδυτική Ινδία, οι γεωργοί καλλιεργούν τα δέντρα «Areca» των οποίων οι καρποί καταναλώνονται από τουλάχιστον 600.000.000 ανθρώπους, κυρίως σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, ακόμα και ως διεγερτικό.

Οι καλλιέργειες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο τροπικό δάσος, όπου κατοικούν πολλά είδη πουλιών, τα οποία σε άλλες περιοχές της Ασίας απειλούνται με εξαφάνιση.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε, ότι οι καλλιέργειες των δέντρων Areca στο Ghat ωφελούν τα πουλιά, τα οποία έχουν «μετακομίσει» από το τροπικό δάσος και ζουν σε αυτές, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στους γεωργούς. Ο πληθυσμός τους, σύμφωνα με τις έρευνες, δεν έχει μειωθεί καθόλου, σε αντίθεση με πληθυσμούς άλλων περιοχών, καθώς ανάμεσα στα δέντρα Areca τα πουλιά βρίσκουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουν και να αναπαραχθούν.

Από την άλλη, οι ντόπιοι ενισχύουν τις καλλιέργειες τους χρησιμοποιώντας ως λίπασμα τα πεσμένα φύλλα του τροπικού δάσους, χωρίς να έχουν ανάγκη τεχνητών και επικίνδυνων για την υγεία λιπασμάτων. Το έδαφος μάλιστα γίνεται τόσο πλούσιο του ευνοούνται και άλλα είδη καλλιεργειών, όπως η βανίλια και οι μπανάνες.

Οι ντόπιοι έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με το περιβάλλον που ζουν, χωρίς να σπαταλούν όσα η φύση μπορεί να τους προσφέρει και μάλιστα αποτελούν μέρος της ισορροπίας του οικοσυστήματος της περιοχής, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο στις μέρες μας.