Περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα 40 χρόνια θα χρειαστεί να δαπανήσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να προσαρμοστούν σε ενδεχόμενες ακραίες και πιο σφοδρές καιρικές αλλαγές, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα.
Στην έκθεση δίνεται ένα εύρος κόστους μεταξύ 75 και 100 δισ. δολαρίων, στη βάση δύο σεναρίων, το πρώτο εκ των οποίων αφορά έναν πιο ξηρό κόσμο, στον οποίο απαιτούνται λιγότερες επενδύσεις σε σχέση με έναν πιο υγρό κόσμο, στον οποίο πρέπει να κατασκευαστούν θαλάσσια φράγματα και βαθύτερα κανάλια αποξήρανσης.
Ο διευθυντής του τμήματος περιβάλλοντος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ουόρεν Ιβανς, ανέφερε ότι η ανατολική Ασία και η περιοχή του Ειρηνικού, όπου βρίσκονται ορισμένες από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες, θα δεχθούν το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα.
Την ανησυχία της εξέφρασε, ωστόσο, η WWF για το ότι η εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας βασίζεται στην υπόθεση συνεργασίας των χωρών του πλανήτη με στόχο τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας μόνο σε 2 βαθμούς Κελσίου.