Η μελέτη εκπονήθηκε από το Κέντρο Αειφορίας CSE και τα αποτελέσματά της επαληθεύτηκαν από τον οργανισμό First Climate.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Eurolife FFH έλαβε την πιστοποίησή της ως κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, έπειτα από μελέτη που υλοποίησε για λογαριασμό της το Κέντρο Αειφορίας CSE και αφορά τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για το 2022. Κάνοντας την αρχή το 2020, η εταιρεία δεσμεύτηκε να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να μετρά και να μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία της, έτσι προχώρησε στη συγκεκριμένη μελέτη για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος. Την επαλήθευση της μελέτης του Κέντρου Αειφορίας CSE ανέλαβε ο κορυφαίος οργανισμός First Climate, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα και διαχείρισης νερού, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε βασίστηκε σε μετρήσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο να ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίησή τους και για την αντιστάθμιση των ρύπων που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας. Οι μετρήσεις που έγιναν περιλαμβάνουν την ηλεκτρική κατανάλωση για τις ανάγκες των κτιρίων της Eurolife FFH, τον τρόπο μεταφοράς των εργαζομένων προς και από τον χώρο εργασίας τους, τα εταιρικά μεταφορικά μέσα και αεροπορικά ταξίδια, καθώς και την κατανάλωση χαρτιού και χαρτονιού. 

Από τη συλλογή των δεδομένων προέκυψε ότι από τη λειτουργία της εταιρείας μέσα στο 2022 δημιουργήθηκαν 934 τόνοι αερίων θερμοκηπίου, οι οποίοι αφορούν σε έμμεσες και άμεσες εκπομπές. Οι μετρήσεις επαληθεύτηκαν σε πρώτη φάση από το Κέντρο Αειφορίας CSE, σύμφωνα με το Greenhouse Gas Protocol Standard και το ISO 14064, και στη συνέχεια επαληθεύτηκαν και από τον οργανισμό First Climate.

Με δεδομένο ότι δεν είναι εφικτό να αποφευχθούν όλες οι εκπομπές ρύπων από τη δραστηριότητα μιας εταιρείας, η Eurolife FFH προχώρησε και φέτος σε αντιστάθμιση άνθρακα για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματός της. Σύμφωνα με το Clean Development Mechanism του Πρωτοκόλλου του Κιότο, οι αντισταθμίσεις άνθρακα αποτελούν έναν τρόπο άμεσης χρηματοδότησης επιμέρους προγραμμάτων προστασίας του κλίματος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Καθώς η κλιματική αλλαγή είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, οι εκπομπές που προκύπτουν από δραστηριότητες σε μια συγκεκριμένη περιοχή είναι δυνατό να εξισορροπηθούν με τη μείωση ή την πρόληψή τους σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη. Ως μηχανισμός του Πρωτοκόλλου του Κιότο, και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η διαδικασία της αντιστάθμισης έχει στόχο να υποστηρίξει αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να αναπτυχθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurolife FFH επέλεξε ως έργο αντιστάθμισης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Bundled Wind Power project στο Tamil Nadu, τη νοτιότερη Ομόσπονδη Πολιτεία της Ινδίας, που έχει σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα πέρα από τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Το έργο σκοπό έχει την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από την κατασκευή και λειτουργία ανεμογεννήτριων, και μέσα από την υποστήριξή της σε αυτό η εταιρεία συμμετέχει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για Καλή Υγεία και Ευημερία (Στόχος 3), Καθαρό Νερό και Αποχέτευση (Στόχος 6), Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια (Στόχος 7), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (Στόχος 8), Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές (Στόχος 9), Δράση για το Κλίμα (Στόχος 13) και Ζωή στη Στεριά (Στόχος 15).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη Eurolife FFH, αξία έχει να αποτελεί καταλύτη για θετική αλλαγή, τόσο μέσα από τα ασφαλιστικά της προγράμματα, όσο και μέσα από κοινωνικές δράσεις. Για το λόγο αυτό, έχει δεσμευτεί να ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, συμμετέχοντας παράλληλα σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης