Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ύστερα από την είδηση πως παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή του όρμου Ευταξίας.

Επιτόπου έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, εντοπίζοντας διάσπαρτες λωρίδες σκόνης χρώματος ανθρακί, συνολικής έκτασης 500 τ.μ νοτιοδυτικά της εγκατάστασης «ΤΙTAN», οι οποίες στη συνέχεια διασπάστηκαν. Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε παραβεβλημένο στον προβλήτα της ανωτέρω εγκατάστασης το πλοίο «Widar», σημαίας Λιβερίας, το οποίο εκτελούσε εργασίες εκφόρτωσης καύσιμης ύλης άνθρακα σε σκόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτοψία που διενεργήθηκε με μέριμνα προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας, εντοπίστηκαν διάσπαρτες κηλίδες, έκτασης 20 τ.μ. περίπου στην πλώρη του πλοίου και 50 τ.μ στην πρύμνη αυτού, εντός του πλωτού φράγματος που είχε τοποθετηθεί, καθώς και διάσπαρτες λωρίδες σκόνης έκτασης περίπου 50 τ.μ εκτός φράγματος. Οι εργασίες απορρύπανσης περατώθηκαν από ιδιωτική εταιρεία, ενώ κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης