Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, προέβλεψε από το Νέο Δελχί ότι κάθε αποτυχία στον αγώνα κατά των κλιματικών αλλαγών, θα οδηγήσει σε μία παγκόσμια κοινωνική και οικονομική καταστροφή.

«Οι έρημοι εξαπλώνονται, η λειψυδρία αυξάνεται, τα τροπικά δάση εξαφανίζονται», τόνισε ο Μπαν Κι Μουν, κατά την έναρξη των εργασιών διάσκεψης για την αειφόρο ανάπτυξη, που οργανώθηκε στο Νέο Δελχί. «Εάν αποτύχουμε στον αγώνα κατά των κλιματικών αλλαγών, η φτώχεια και οι στερήσεις θα μεγαλώσουν. Αυτό θα αποσταθεροποιήσει τις οικονομίες, θα προκαλέσει ανασφάλεια σε πολλές χώρες και θα υπονομεύσει τους στόχους μας για μια αειφόρο ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας και προέτρεψε τους πολιτικούς ηγέτες των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών να λάβουν σκληρές αποφάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή μία συμφωνία για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Κοπεγχάγη πρέπει να αποσαφηνιστούν οι δεσμεύσεις των αναπτυγμένων χωρών για τον περιορισμό των εκπομπών, καθώς και οι προσπάθειες που είναι έτοιμες να καταβάλλουν οι αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι σε μία συμφωνία φιλόδοξη και πλήρη, που να μπορεί να επικυρωθεί», τόνισε ο Μπαν Κι Μουν, ο οποίος χαρακτήρισε το 2009 «έτος της κλιματικής αλλαγής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης