Στην εξοχή, μια γυναίκα μας δείχνει τα στάδια επεξεργασίας που απαιτούνται για να φτιάξει μια λευκή σοκολάτα. Συλλέγει από το κακαόδεντρο τους ώριμους καρπούς του κακάο, οι οποίοι ονομάζονται κακαοβάλανοι. 

Οι κακαοβάλανοι τοποθετούνται σε μεγάλα καλάθια και σκεπάζονται από φύλλα μπανανιάς για μια εβδομάδα, για να υποστούν την απαραίτητη ζύμωση ώστε να αποβληθεί ο πολτός και να ξεχωρίσουν οι κόκκοι. 

Καθαρίζει τους σπόρους πολύ καλά σε νερό και έπειτα τους απλώνει στον ήλιο να ξεραθούν και να πάρουν το καφέ χρώμα και το άρωμά τους.

Προχωρά στο καβούρντισμα, και στο καθάρισμά τους. Σε ένα γουδί λιώνει τους σπόρους και τους μετατρέπει σε σκόνη. Η λευκή σοκολάτα παίρνει τη γεύση της από το βούτυρο του κακάο. Το βούτυρο κακάο αποσπάται από τον κακαοπολτό με τη βοήθεια μιας ειδικής πρέσας.
Αφού το φιλτράρει, προσθέτει σκόνη γάλακτος και αναμειγνύει μέχρι να αποτελέσουν ένα ομοιογενές μείγμα. Το μείγμα της σοκολάτας χύνεται στις φόρμες πλακιδίων, στερεοποιείται σε 12 ώρες και είναι έτοιμη!