Όσοι επισκέπτονται την παραδοσιακή αγορά του Σαν Χουάν, στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού, έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τάκος με πολύ… ιδιαίτερα υλικά, όπως σκορπιούς, έντομα και σκουλήκια.

Ο σεφ, Κάρλος Ρέγιες, μαγειρεύει και σερβίρει αυτή τη σπεσιαλιτέ με συνοδεία ένα σφηνάκι τεκίλα με σκουλήκι, για το καλωσόρισμα.

Το συγκεκριμένο πιάτο είναι μέρος της παραδοσιακής κουζίνας της πολιτείας Ντουράνγκο όπου υπάρχουν πολλοί σκορπιοί. Όπως αναφέρει ο σεφ, κατά το ψήσιμο το δηλητήριο του σκορπιού γίνεται ακίνδυνο.

Γενικά, τα έντομα ως τροφή είναι μία μακροχρόνια πολιτιστική παράδοση στο Μεξικό, που χρονολογείται από την προ-αποικιακή εποχή.

 

Πηγή: sputniknews.gr