Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Από τα χέρια του Γάλλου σεφ Ντομινίκ Περό ήταν φτιαγμένο το πρώτο πιάτο των Ευρωπαίων. Ριζότο αλά… γαλλικά προσέφερε ο σεφ πριν κάνει την… βουτιά του στο απέραντο γαλάζιο! Φαγκρί ήταν το κυρίως πιάτο του Γάλλου σεφ, με γαρνιτούρα λαχανικών.

Ο σεφ έβγαλε ασπροπρόσωπο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς κέρδισε τα κολακευτικά σχόλια των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την εξαίρετη κουζίνα του.

Το μενού όμως δεν τελειώνει εδώ. Ο Ντομινίκ Περό γλύκανε τους Ευρωπαίους με τις σοκολατένιες δημιουργίες του και βέβαια δεν έλειψε και το γλυκό του κουταλιού, (σ.σ. σταφύλι) αλλά ούτε και το παστέλι!

Όσο για το κρασί που συνόδευσε τα πιάτα, ήταν εκλεκτό. Ο πρωθυπουργός προσέφερε στους προσκεκλημένους του λευκό και κόκκινο SEMELI.

Το μεσημεριανό «έκλεισε» με παγωτό γιαούρτι και με τους δημοσιογράφους στη διπλανή αίθουσα να έχουν κατασπαράξει τα σάντουιτς: 600 στον αριθμό αλλά όπως φαίνεται δεν … έφτασαν.