Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος από τις καταστροφικές φωτιές στον Έβρο για να… ευαισθητοποιηθεί η Ελληνική Πολιτεία και να τοποθετήσει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο ώστε να έχει την επίβλεψη όσων έργων γίνονται στην περιοχή που επλήγη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, «ορίστηκε ο Γεώργιος Κέλλης στη θέση Συντονιστή Αποκατάστασης και Ανασυγκρότησης στον Έβρο, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και αντικείμενο εργασίας του την παρακολούθηση και το συντονισμό των δράσεων που υλοποιούνται για την αποκατάσταση και την ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το 2023».

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πολιτική ηγεσία «βομβάρδιζε» τα ΜΜΕ με απανωτές εξαγγελίες για τα έργα που γίνονταν στην περιοχή, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιος που θα είχε τον έλεγχο από πρώτο χέρι.

Την επίβλεψη είχε η αρμόδια επιτροπή που συνεδρίαζε και έβλεπε την πρόοδο των εργασιών. Τι άλλαξε όμως τώρα και «γεννήθηκε» η συγκεκριμένη ανάγκη;

Διαβάζοντας το βιογραφικό του κ. Κέλλη υπάρχουν κάποιες θέσεις στις οποίες θήτευσε που δεν είναι τυχαίες και μπορούν πολλά να εξηγηθούν. Συγκεκριμένα, μετά την παρουσία του στον Ελληνικό Στρατό, απ’ όπου αποστρατεύτηκε τον Ιανουάριο του 2023 και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Υπαρχηγού ΓΕΣ, «με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και την άνοιξη του 2024 ως Υποδιοικητής στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)…

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει επιβλέψει την κατασκευή πληθώρας στρατιωτικών έργων. Διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, ενώ ήταν μέλος της ομάδας για τη σχεδίαση, οργάνωση και υλοποίηση της μεταφοράς και εγκατάστασης των αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά».

Ο κ. Κέλλης, που θα παραμείνει σε αυτή την έμμισθη θέση για δυο χρόνια, «είναι κάτοχος πτυχίου (BSc) Πολιτικού Μηχανικού, μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (MSc) με ειδίκευση στα Νέα Υλικά και Τεχνολογίες, στο Σχεδίασμά Έργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ. Παράλληλα, είναι γνώστης της αγγλικής και της βουλγαρικής γλώσσας».