Λαχτάρισαν με τα νέα μέτρα μέχρι και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι έχουν σχηματίσει ουρά έξω από το συνταξιοδοτικό γραφείο για να προλάβουν να δηλώσουν παραίτηση.
Κοινώς, την «κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια, ώστε να αποφύγουν τις μεγάλες περικοπές στις απολαβές τους.
Ο αριθμός των υπαλλήλων που βγήκε στη σύνταξη άγγιξε σε ένα χρόνο τους 160, ενώ τις προηγούμενες χρονιές δεν ξεπερνούσε τους 15.
Το πρωί της Παρασκευής ξεκινάει στην Ολομέλεια η συζήτηση που αφορά στην τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής. Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, για να δούμε αν και οι εργαζόμενοι στο «ναό της Δημοκρατίας» θα εναρμονιστούν με το πνεύμα που διέπει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και που κόβει με τον μπαλτά εργασιακές κατακτήσεις και κεκτημένα.
Βέβαια όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 δεν θα πρέπει να ανησυχούν, γιατί θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σύμφωνα με το παλιό καθεστώς.
Μακάρι να γινόταν για όλους στρογγυλοποίηση προς τα πάνω και να αποφεύγαμε τον πόλεμο χαρακωμάτων που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».
Ήδη, εδώ και λίγες μέρες, έχει αναρτηθεί προκήρυξη για πρόσληψη στενογράφων και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για άλλες ειδικότητες.
«Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν, τη μια ράβουν και την άλλη ξηλώνουν, δουλειά να μην τους λείπει. Τους υπηρέτησα τόσα χρόνια. Τους έχω βαρεθεί. Θα πάω στο χωριό μου και δεν θέλω να βλέπω ούτε… φωτογραφία τους» είπε ένας από τους υπαλλήλους που έφυγε προχθές.
Αύριο θα μάθουμε και ποιο θα είναι το ύψος της κρατικής επιχορήγησης που θα δίνεται από δω και στο εξής στα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Υπάρχει υπάλληλος που αρνήθηκε μέχρι και προαγωγή του σε διευθυντική θέση, αφού κάνοντας τους υπολογισμούς διαπίστωσε ότι πέρα απ’ το πρεστίζ δεν θα είχε να κερδίσει τίποτα περισσότερο.
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δεν μ’ αγαπάς….