Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

Η Αυστραλο-Eλληνική Κοινωνική Πρόνοια, διοργάνωσε την Τετάρτη 6 Αυγούστου, με πολύ μεγάλη επιτυχία, ένα ενημερωτικό σεμινάριο, με θέμα το Μεταναστευτικό Δίκαιο και τις τελευταίες αλλαγές που έχουν γίνει σε κάποια είδη βίζας για την Αυστραλία. Το σεμινάριο έγινε στην Ελληνική γλώσσα, στα γραφεία της Πρόνοιας στο Μπράνσγουϊκ της Μελβούρνης, σε συνεργασία με τους PB & B Immigration Lawyers και ομιλήτρια την δικηγόρο Μεταναστευτικού Δικαίου κα Μαρία Ψυχογιού και απευθυνόταν κυρίως σε νεοφερμένους Έλληνες στην Αυστραλία. Με σκοπό την γενικότερη πληροφόρηση για το σύστημα Μετανάστευσης της Αυστραλίας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν σε ορισμένα είδη βίζας, η κα Ψυχογιού τόνισε, ότι το κόστος και οι φόρμες, ειδικότερα για τις «skilled visas», αλλάζουν μέχρι και δύο φορές τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσιάστηκαν επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων της Αυστραλίας, όπου εμφανίζονται από την 1η Ιουλίου του 2012 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 να έχουν έρθει στην Αυστραλία από την Ελλάδα 33951 άτομα. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν κάποια προηγούμενη μονιμότητα (πχ. κάποιοι είχαν γεννηθεί στην Αυστραλία). Όμως το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό, περίπου 9000 άνθρωποι ήρθαν από την Ελλάδα με τουριστική βίζα. Από αυτούς, αρκετοί είναι αυτοί που έψαχναν ή ψάχνουν τρόπους για να αλλάξουν την βίζα έτσι ώστε, να παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα. Για να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης αυτών των ανθρώπων, η κα Ψυχογιού ανέλυσε τις βασικές προϋποθέσεις και δικαιολογητικά που απαιτούνται, στην φοιτητική βίζα (με περιορισμό ωρών εργασίας), την βίζα συντρόφου και τις βίζες εργασίας (π.χ. 457 βίζα και βίζα ειδικευμένου ( skilled)).

Μετά το πέρας της ομιλίας, η κα Μαρία Ψυχογιού, απάντησε σε πάρα πολλές ερωτήσεις των παρεβρισκομένων, ενώ σε ορισμένες πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις, έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την εξεύρεση λύσης. Οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν στην φοιτητική βίζα και στους περιορισμούς που έχουν κάποια είδη φοιτητικής βίζας, καθώς και στις βίζες που δίνουν δικαίωμα πλήρους απασχόλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρία Ψυχογιού τόνισε επίσης ότι: « Είναι πολύ σημαντικό, είτε γι’ αυτούς που σκέφτονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, είτε γι’ αυτούς που βρίσκονται ήδη εδώ και θέλουν να παρατείνουν την παραμονή τους , να έχουν σωστή πληροφόρηση και να μελετήσουν σωστά το κάθε βήμα τους».

Εκ μέρους της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας, η Κοινωνική Λειτουργός κα Δήμητρα Λαγουδάκη ευχαρίστησε την κα Μαρία Ψυχογιού και τον Φώτη Μπρέγιαννη, δύο από τους εθελοντές του προγράμματος Μεταναστευτικών Συμβούλων, που παρέχεται δωρεάν από την Πρόνοια στους ομογενείς μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμα: Βίζα για την Αυστραλία
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014, 15:31

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης