Σχεδόν το 6-8% των βρεφών και νηπίων και 4% των ενηλίκων παρουσιάζουν αλλεργία σε κάποια τροφή.
Στον γενικό πληθυσμό υπολογίζεται ότι αλλεργία στο γάλα αγελάδας παρουσιάζει ένα ποσοστό 3%, στα αυγά, 1.5%, στους ξηρούς καρπούς, 1 %, στο σιτάρι και στη σόγια 0.5%.
Στην περίπτωση που στην οικογένεια υπάρχει επιβαρυμένο ιστορικό, τότε το ποσοστό των παιδιών που θα αναπτύξουν αλλεργία είναι πολλαπλάσιο και μπορεί να φθάσει το 80%.
Συμπτώματα
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας & Διατροφής (ΕΕΠΓΗΔ) τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν αμέσως μετά τη λήψη του αλλεργιογόνου (από λίγα λεπτά έως λίγες ώρες), οπότε η αλλεργική αντίδραση λέγεται «άμεση», είτε μετά από πολλές ώρες ή και ημέρες, οπότε η αλλεργική αντίδραση λέγεται «επιβραδυνόμενη».
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr