Συνταγές γλυκών η… συνέχεια!
 
Το γλυκό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα δεν έχει όνομα! Αυτό είναι
που το κάνει πρωτότυπο και σας δίνει την ευκαιρία να του δώσετε το
όνομα… του κατασκευαστή!
 
Για παράδειγμα: Το γλυκό της Μαρίας ή το γλυκό της Κατερίνας.
 
Αφενός το γλυκάκι είναι φανταστικό, αφετέρου πρέπει να καταλάβετε ως
γνήσιες νοικοκυρές ότι πάντα πρέπει να έχουμε ένα γλύκισμα στο ψυγείο
μας, γιατί κάτι μπορεί να μας τύχει και να έρθει ένας επισκέπτης στο
σπίτι. Τι θα του βγάλετε; Φοντάν; Πάει η εποχή του, πέρασε! Το δε
συκαλάκι καλό, αλλά δεν κάνουμε προξενιό!
 
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το «ανώνυμο» γλυκό είναι:
 
2 πακέτα μπισκότα Πτι- Μπερ
 
2 φακελάκια κρέμες βανίλιας Γιώτης
 
Γάλα φρέσκο ή παστεριωμένο. Η ποσότητα αναγράφεται στα φακελάκια της βανίλιας.
 
Προαιρετικά 1 φακελάκι ζελέ (αν το θέλετε πιο καλοκαιρινό)
 
Τρούφα πολύχρωμη
 
  
Παίρνετε ένα πυρέξ και βάζετε μέσα τα μπισκότα δίπλα – δίπλα. Αν
θέλετε -πάλι προαιρετικά- μπορείτε να τα περιχύσετε με λίγο λικεράκι.
Λίγο όμως!
 
Φτιάχνετε τις κρέμες στο κατσαρολάκι. Μην ξεχνάτε να τις ανακατεύετε
συνέχεια, γιατί κολλάνε στον πάτο.
 
Αφού βράσουν οι κρέμες, περιχύνουμε την πρώτη στρώση μπισκότων, βάζουμε
από πάνω άλλη μια σειρά μπισκότα και μετά πάλι κρέμα.
 
Το βάζετε στο ψυγείο να δέσει λίγο η κρέμα και μετά φτιάχνετε το
προαιρετικό ζελέ, το οποίο βάζετε πάνω από το υπόλοιπο γλυκό.
 
Μόλις παγώσει και το ζελέ, βάζετε την τρούφα.
 
Το ίδιο γλυκό μπορείτε να το βάλετε και σε μεγάλο ταψί και να το
κάνετε τούρτα γενεθλίων. Επίσης, μπορείτε να βάλετε μία κρέμα βανίλια
και μία σοκολάτα. Είδατε πόσες εναλλαγές σας προτείναμε;
 
Αγνό και καθαρό γλυκό, από αυτά που δεν υπάρχουν στα ζαχαροπλαστεία.
Σας υποσχόμαστε ότι θα πάθετε την πλάκα σας!
 
Και είναι και οικονομικό!
 
Καλή μας και καλή σας επιτυχία!
 
Στείλτε κι ένα κομματάκι από δω… Οι γνωστές λιγούρες, ξέρετε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης