Ο τραυλισμός μπορεί να συνδεθεί με αισθήματα ανασφάλειας, με βιώματα τρόμου, με συγκρούσεις στο οικογενειακό περιβάλλον, με καταπιεστική συμπεριφορά των γονιών ή ακόμα και με αλλαγή στον ρυθμό της ζωής για παράδειγμα αλλαγή στο ρυθμό της ζωής για παράδειγμα αλλαγή κατοικίας, σχολείο κ.α.
Στην παραδοχή αυτή βασίζεται και η σύγχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος, στόχος της οποίας είναι μια πρόοδος προς την καλυτέρευση της ευφράδειας λόγου και μια αίσθηση επιτυχίας στην επικοινωνία. Το σίγουρο είναι, ότι το πρόβλημα τραυλισμού, αν και ορισμένες φορές δεν μπορεί να θεραπευτεί εντελώς, μπορεί σαφώς να βελτιωθεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ερευνητών, το 1% του πληθυσμού στις δυτικές χώρες αντιμετωπίζει μεγάλο ή μικρό πρόβλημα με την εκφορά του λόγου.
Το φαινόμενο παρατηρείται συχνότερα σε άνδρες (περίπου 80% των πασχόντων είναι άντρες) παρά σε γυναίκες. Ο τραυλισμός εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών. Περίπου το 60% με 80% των περιπτώσεων, καταφέρνει να διαχειριστεί με επιτυχία τα προβλήματα στην εκφορά του λόγου, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό δεν μπορεί να τα ξεπεράσει.
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr