Η κατανάλωση κολατσιού στο σχολείο είναι εξίσου σημαντική για τη διατήρηση της ενέργειας στα παιδιά. Τα ενδιάμεσα σνακ μειώνουν την πιθανότητα τσιμπολογήματος ανθυγιεινών τροφίμων και αποτρέπουν το ενδεχόμενο εμφάνισης υπογλυκαιμίας και κόπωσης στους μικρούς μαθητές.

Υγιεινά σνακ που μπορούν να αγοράσουν τα παιδιά από το κυλικείο είναι τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Σάντουιτς ή μπαγκέτα ή αραβική πίτα ή τοστ με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά όλων των ειδών.
• Κουλούρι σουσαμένιο ολικής άλεσης ή λευκό.
• Σταφιδόψωμο καθώς και μουστοκούλουρα σε ατομική μερίδα.
• Φρέσκα φρούτα εποχής καλά πλυμένα (π.χ. μήλο, αχλάδι, μανταρίνια, βερίκοκα, μπανάνα) ή αποξηραμένα φρούτα(σταφίδες, δαμάσκηνα, βερίκοκα)
• Τυποποιημένο γιαούρτι των 200γρ., χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.
• Ξηροί καρποί χωρίς προσθήκη αλατιού και σε ατομική συσκευασία έως 50 γρ.

Τα γλυκίσματα και οι λιχουδιές από το κυλικείο σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικά, εφόσον καταναλώνονται πιο αραιά και σε μικρότερες ποσότητες.

Ιδανικά οι μαθητές μπορούν να απολαύσουν μία από τις παρακάτω λιχουδιές μέχρι δύο φορές εβδομαδιαίως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Σοκολάτα υγείας σε ατομική συσκευασία.
• Ρυζόγαλο ή κρέμα (150γρ).
• Χαλβάς, παστέλι, μέλι (σε ατομική συσκευασία).

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης