Τις πρώτες εβδομάδες με το νεογέννητο μωράκι σας όλα σας φαίνονταν βουνό και απορούσατε  για το πώς οι άλλες μαμάδες τα καταφέρνουν όλα «τόσο εύκολα, τόσο μαγικά, τόσο καλά και άνετα σαν να ήξεραν πώς να φροντίζουν ένα μωρό από πάντα»!

Στην αρχή δυσκολευόσασταν να κρατήσετε στην αγκαλιά σας αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι  και για το κάνετε μπανάκι επιστρατεύατε όλους όσους βρίσκονταν στο σπίτι! Η υπερβολή στο μεγαλείο της! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και  είναι πολλά τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε εξοικειωθεί  απόλυτα με το νέο ρόλο σας και τα καταφέρνετε τέλεια.

Διαβάστε τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε πλέον μια έμπειρη μαμά:

-Καταφέρνετε να κάνετε τα ψώνια σας χωρίς κόπο έχοντας ταυτόχρονα το μωρό σε  μάρσιπο στην αγκαλιά σας. Βγαίνετε από το σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη μιας και δεν χρειάζεστε βοήθεια ούτε περισσότερα από μερικά λεπτά για να το τοποθετήσετε στο κάθισμα του αυτοκινήτου, καταφέρνετε να κάνετε σύγκριση τιμών στα ράφια του σούπερ μάρκετ σιγοτραγουδώντας στο μωρό σας το οποίο έχετε μαζί σας. Πληρώνετε με ψυχραιμία το λογαριασμό στο ταμείο ενώ παράλληλα το καθησυχάζετε ενώ κλαίει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ξέρετε με ακρίβεια πού είναι καθετί σημαντικό  μέσα στην τσάντα αλλαγής που κουβαλάτε πάντα μαζί σας. Πλέον σχεδόν μηχανικά όπως ακριβώς βάζετε στην τσάντα το πορτοφόλι σας ή το σημειωματάριό σας, τοποθετείτε στην τσάντα αλλαγής  ή και στη δική σας τσάντα τα βασικά αντικείμενα που είναι απαραίτητα για την έξοδο από το σπίτι με το μωρό, δηλαδή τις πάνες και τα μαντιλάκια καθαρισμού. Έχετε πλέον την εμπειρία και ξέρετε πως αν το μωρό σας αρχίζει να διαμαρτύρεται επειδή έχει λερωθεί  και εσείς δεν έχετε να το αλλάξετε, δεν υπάρχει πρόβλημα και βρίσκετε αμέσως έναν άνετο χώρο για να κάνετε την αλλαγή της πάνας.

-Μπορείτε να του αλλάζετε πάνα ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Εκείνες οι ημέρες που κοιτούσατε μία την πάνα και μία το μωρό, σκεπτόμενη πώς να ξεκινήσετε ή που κάνατε υπερβολικά αργές και προσεκτικές κινήσεις για να το αλλάξετε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον η αλλαγή πάνας είναι παιχνιδάκι και δεν απαιτεί την απόλυτη προσοχή σας. Μια χαρά τα καταφέρνετε λοιπόν μιλώντας ταυτόχρονα στο τηλέφωνο.

-Μπορείτε να φέρετε εις πέρας λεπτοδουλειές όπως το κόψιμο των νυχιών ή το καθάρισμα των αυτιών του. Πριν δεν θέλατε ούτε να το σκέφτεστε και αν τελικά αναγκαζόσασταν να κάνετε τα παραπάνω τα χέρια σας έτρεμαν τόσο που πιστεύατε ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρετε. Τώρα πλέον είστε ειδική και σε αυτά.

-Μπορείτε να μεταφέρετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας μαζί με άλλα πράγματα. Στην αρχή ευχόσασταν να είχατε δύο ζευγάρια χέρια για να το  κρατάτε στην αγκαλιά σας με ασφάλεια και φοβόσασταν μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα. Τώρα μπορείτε να υπερηφανευόσαστε ότι το κρατάτε με το ένα χέρι και με το άλλο κουβαλάτε άλλα πράγματα, ανοίγετε την πόρτα του αυτοκινήτου και του σπιτιού, πίνετε καφέ, μιλάτε στο τηλέφωνο.

-Δεν χρειάζεστε ομάδα βοήθειας για να το κάνετε μπάνιο. Αναμφίβολα θα διασκεδάζετε όταν θυμάστε εκείνη την περίοδο που επιστρατεύατε μια ολιγομελή ομάδα βοήθειας για να συμμετέχει στο καθιερωμένο μπανάκι  του μωρού σας, άλλος για να το κρατάει, άλλος για να το λούζει, άλλος για να φέρνει το μπουρνούζι.Τώρα καταφέρνετε να κάνετε το μωρό σας  μπάνιο μόνη σας!

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης