Τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που κατανάλωναν άφθονα λαχανικά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 1, σύμφωνα με νέα, σουηδική έρευνα.
Η Brekke και οι συνεργάτες της μελέτησαν 6.000 παιδιά 5 ετών και ανακάλυψαν ότι ποσοστό 3% είτε είχε αναπτύξει διαβήτη 1 είτε είχε αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων που αποτελούν ένδειξη κινδύνου εμφάνισης της νόσου. Ο κίνδυνος ήταν διπλάσιος σε παιδιά των οποίων οι μητέρες σπανίως κατανάλωναν λαχανικά στην εγκυμοσύνη και ο χαμηλότερος κίνδυνος παρατηρήθηκε στα παιδιά των οποίων οι μητέρες κατανάλωνα καθημερινά λαχανικά στην εγκυμοσύνη.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Pediatric Diabetes.’