Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, από τις 10.00 έως τις 14.00, το φουαγιέ του Ολυμπιακού Μουσείου μετατρέπεται σε μια πελώρια κουζίνα. Μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη μεσογειακή διατροφή μέσα από το παιχνίδι τους με τις γεύσεις και τα υλικά. Η ανάγκη μεταβολής των διατροφικών συνηθειών των παιδιών προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή τους στο περιβάλλον της κουζίνας και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ένα πραγματικό περιβάλλον δημιουργίας.
Αυτό ακριβώς θα συμβεί στην εκδήλωση παιδικής υγιεινής διατροφής και μαγειρικής, από τις 10.00 έως τις 14.00. Οι μικροί σεφ θα κατασκευάσουν τον ατομικό τους σκούφο, θα φορέσουν τις ποδιές τους και θα δοκιμάσουν υλικά, συνταγές και γεύσεις στα τέσσερα εργαστήρια της εκδήλωσης.
Από το πρωί, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παράλληλα εργαστήρια καθημερινών ειδών διατροφής, μαγειρεύοντας πραγματικά. Κεντρικές ενότητες είναι το ψωμί, οι μεσογειακές σαλάτες, η ισπανική παέγια και τα τρουφάκια δημητριακών. Υπό την επίβλεψη του σεφ του εργαστηρίου παιδικής μαγειρικής και διατροφής του μουσείου, Στάθη Πασσαλίδη, τα παιδιά θα βιώσουν την εμπειρία της μαγειρικής, επιλέγοντας υλικά, αξιολογώντας τη θρεπτική αξία κάθε είδους και γνωρίζοντας την οργάνωση της κουζίνας ως χώρου ατομικής δημιουργίας.
Μαθαίνουμε παίζοντας! Γιατί η επιλογή των πρώτων υλικών, η μείξη τους, η εκτέλεση μιας συνταγής και η τήρηση των κανόνων ασφάλειας σε μια κουζίνα, είναι μέρος της μάθησης!
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Κατά τη διάρκειά της θα υπάρχουν εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους.
Είναι απαραίτητη η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής των παιδιών στα τηλέφωνα του μουσείου 2310968531-2 ή στο site www.olympicmuseum-thessaloniki.org. Απαραίτητα υλικά συμμετοχής: κέφι, φαντασία και διάθεση δημιουργίας!
Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη