Για κακή μου τύχη, λόγω ενός ενζύμου που λείπει από το αίμα μου δεν μπορώ να φάω φέτα.
Βρήκα όμως ένα τρόπο για να πάρω την ανάλογη ποσότητα ασβεστίου φτιάχνοντας μια εκπληκτική τυρόπιττα χωρίς να καταλαβαίνεις τη φέτα.
Υπάρχει η δυνατότητα, αν έχετε χρόνο, να φτιάξετε και μπεσαμέλ και να τη συνδυάσετε με τα τυριά. Στη προκειμένη φάση θα πούμε την εύκολη εκδοχή, χωρίς δηλαδή μπεσαμέλ.
Υλικά που θα χρειαστούν
1 φύλλο σφολιάτας
5 αυγά
¾ φέτα
300 gr τυρί gouda
300gr τυρί kerrygold
Βούτυρο για το ταψί.
Λίγο λάδι
Σε μία λεκάνη βάζετε όλα τα τυριά μαζί και τα περνάτε λίγο με το μίξερ. Φροντίστε να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια.
Αφού περάσουν 3-4 λεπτά χτυπήματος, προσθέτουμε τα αυγά. Θα δείτε ότι το μείγμα θα γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Για πιο πικάντικη γεύση βάλτε λίγο πιπέρι.
Λαδώνετε λίγο το ταψί, στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνετε πένα τη γέμιση. Βάζετε από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνετε τις άκρες, κόβοντας ότι περισσεύει. Ρίχνετε λίγο λάδι από πάνω και την κόβετε σε κομμάτια. Έτσι θα ψηθεί καλύτερα και θα γίνει και πιο φουσκωτή.
Σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα και της μπεσαμέλ που απλά τη προσθέτουμε στο μείγμα με τα τυριά. Και καλή σας όρεξη!