Η διατροφή εμπλουτισμένη σε ψάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η παράταση του θηλασμού για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υγιή ανάπτυξη των βρεφών, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Στην έρευνα συμμετείχαν μητέρες και παιδιά από τη Δανία και από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια και το μητρικό γάλα βοηθούν τα βρέφη να αναπτύσσονται καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα αποτελέσματα, σε συνδυασμό με στοιχεία που έχουν προκύψει από άλλες έρευνες που έχουν γίνει γυναίκες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έρχονται να ανατρέψουν την μέχρι τώρα πεποίθηση ότι η κατανάλωση ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει την σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μητρικής Διατροφής στο Ινστιτούτο της Κοπεγχάγης, είχαν επίσης συμμετάσχει σε έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβρη από την αμερικανική εφημερίδα Κλινικής Διατροφής.

Στην εν λόγω έρευνα, που συμμετείχαν 25,446 παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1997-2002. Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά που οι μητέρες τους κατανάλωναν περισσότερα ψάρια αναπτύσσουν καλύτερες κινητικές και νοητικές δεξιότητες. Στο μεταξύ, εκείνα τα παιδιά που οι μητέρες τους δεν συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα ψάρια, ήταν εκείνα που αναπτύσσονται λιγότερο μέχρι την ηλικία των 18 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερη ανάπτυξη μέχρι το πρώτο ενάμισι έτος της ζωής τους έχουν και τα παιδιά που τρέφονται με μητρικό γάλα, σύμφωνα με την έρευνα, καθώς και αυτό περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης