«Ομπρέλα» προστασίας για τα παιδιά σε Βουλγαρία και Ελλάδα «άνοιξε» το «Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιώντας ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε περίπου 3.000 παιδιά των δύο χωρών.

Ο απολογισμός του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών – ΙNTERSYC» πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπους των εταίρων που ήταν, εκτός από το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας του Κάρτζαλι και οι οργανισμοί «Nadja Centre» και «Chance» από τη Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο INTERSYC, μέσα από μια σειρά δράσεων, στόχευσε στην προώθηση των ευρωπαϊκών μέσων για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 3.000 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία, με διάθεση του στόλου ιατρικών οχημάτων και έμψυχου δυναμικού του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπεβλήθησαν σε προληπτικό ιατρικό, οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, όλα τα παιδιά έλαβαν προσωπικό ιατρικό δελτίο προληπτικού ιατρικού ελέγχου, θεωρημένο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, έτσι ώστε γονείς και κηδεμόνες να έχουν ενημέρωση σχετικά με τυχόν ιατρικά ευρήματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Βουλγαρία σεμινάρια βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Συνολικά στη Θεσσαλονίκη εκπαιδεύτηκαν 108 άτομα, στον Δήμο Παγγαίου 60, ενώ αντίστοιχα στη Βουλγαρία εκπαιδεύτηκαν 60 άτομα στο Κάρτζαλι και 42 στο Ράζλογκ.

Ακόμη, με τη βοήθεια δράσεων ενημέρωσης και συναντήσεων εργασίας καθώς και την παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, μεταφέρθηκε η τεχνογνωσία του «Χαμόγελου του Παιδιού» προς τους εταίρους από τη Βουλγαρία σχετικά με την ανάπτυξη κέντρων υποστήριξης οικογενειών σε κρίση και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000 και της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τις Εξαφανίσεις Παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης