Οι διαφορές ανάμεσα σε έναν άριστο και σε έναν λιγότερο καλό γιατρό είναι υποκειμενικές, πιο προσωπικές και αρκετά δύσκολο να ανιχνευθούν, αλλά εξίσου ζωτικής σημασίας για εσάς. Αυτό που έχετε να κάνετε για να επιλέξετε τον κατάλληλο γιατρό για το παιδάκι σας είναι να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένη από κάποιον γιατρό, πηγαίνετε σε κάποιον άλλο.

Οι ενδείξεις:

Στάση αδιαφορίας

Δώστε μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο ο γιατρός αλληλεπιδρά με το παιδί σας. Μία επίσκεψη στο ιατρείο του ίσως αποτελεί τρομακτική εμπειρία για το μικρό σας. Ο παιδίατρος ή ο οικογενειακός σας γιατρός θα πρέπει να πάρει τον χρόνο του, ώστε να κάνει το παιδί να αισθανθεί άνετα. Αναζητήστε εκείνον που θα κατεβαίνει στο επίπεδο του παιδιού σας, προκειμένου να του εξηγήσει ακριβώς τη διαδικασία της εξέτασης.

– Δεν ανταποκρίνεται στις ανησυχίες σας

Ακόμα και οι πιο άρτια εκπαιδευμένοι και έμπειροι γιατροί χρειάζεται να ακούν τους γονείς και να προσπαθούν να τους καθησυχάσουν όταν πρόκειται για την υγεία του παιδιού τους. Οι περισσότεροι γιατροί είναι πολύ απασχολημένοι, αλλά εκείνος που θα ξεχωρίσει είναι αυτός που θα διαθέσει όσο χρόνο χρειαστεί για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας.

– Έλλειψη γνώσεων

Εξετάστε το ενδεχόμενο αλλαγής γιατρού, εάν δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις ή δεν είναι ενήμερος για τυχόν ιατρικές ανακαλύψεις και άλλες πληροφορίες για την υγεία. Μέρος της δουλειάς του είναι να εκπαιδεύει τους ασθενείς σχετικά με την υγεία τους. Αυτό σημαίνει να εξηγεί τα αποτελέσματα τυχόν εξετάσεων, να ενημερώνει τους ασθενείς για τα φάρμακα που συνταγογραφεί και να τους συμβουλεύει για τη διατροφή και την υγεία τους γενικότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr