Μπορεί οι περισσότεροι γεννιόμαστε με την ικανότητα να χωνεύουμε καλά το γάλα, όμως καθώς μεγαλώνουμε που αρχίζουμε να πίνουμε γάλα άλλου είδους (όπως αγελάδας, κατσικίσιο κλπ), δεν το χωνεύουμε καλά.

Ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί το ένζυμο λακτάση που καθώς μεγαλώνουμε σταματά να το παράγει γιατί ουσιαστικά χρειαζόμαστε το μητρικό γάλα μέχρι μία συγκεκριμένη ηλικία και από εκεί και μετά, δε χρειάζεται να πίνουμε γάλα και κάλλιστα μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο και πρωτεΐνες από πολλά τρόφιμα. Από τα δύο και μετά, η λακτάση στο σώμα μας αρχίζει να μειώνεται και έτσι, ακόμη κι ένα νήπιο μπορεί να εμφανίσει δυσανεξία.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr