Η κατανάλωση από τις έγκυες γυναίκες πολλών ψαριών, με συχνότητα πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθούν παιδιά με παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με επικεφαλής μια ελληνίδα επιστήμονα.

Οι ερευνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια επιδημιολογίας διατροφής Λήδα Χατζή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής “JAMA Pediatrics”, ανέλυσαν στοιχεία από πολλές χώρες για περίπου 26.200 έγκυες και τα παιδιά τους, τα οποία παρακολουθήθηκαν έως την ηλικία των έξι ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης