Το αβγό είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12, κάλιο και σελήνιο, ενώ παράλληλα έχει λίγες θερμίδες. Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνεται ολόκληρο, και όχι να αποφεύγουμε τον κρόκο, αφού εκεί βρίσκονται τα περισσότερα ωφέλιμα συστατικά του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, τα αβγά που προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής είναι πιο υγιεινά και θρεπτικά, αφού ο κρόκος τους συγκεντρώνει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D.

Περισσότερα στο govastileto.gr