Καθώς το φθινόπωρο προχωρά και ο καιρός γίνεται όλο και πιο άστατος, άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους και οι πρώτες ιώσεις, στις οποίες πιο ευάλωτα είναι φυσικά τα παιδιά που πηγαίνουν παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο. Τι γίνεται, όμως, όταν ο μικρός σας ασθενής αρνείται πεισματικά να πιει το φάρμακο του;

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παιδιά νηπιακής ηλικίας δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμα να ακολουθήσουν κάποια φαρμακευτική αγωγή και πολύ συχνά οι προσπάθειες των απελπισμένων γονιών καταλήγουν σε φωνές, κλάματα ή ακόμα και τιμωρίες. Όποιος έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τρίχρονο που αρνείται πεισματικά να ανοίξει το στόμα του ή που κάνει αμέσως εμετό, μόλις πιει το φάρμακο του, τότε γνωρίζει πολύ καλά για τι ακριβώς μιλάμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή, όμως, η υγεία του παιδιού είναι πάνω από όλα και προφανώς θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε:

-Με αποφασιστικό ύφος, αλλά χωρίς να φωνάζετε, εξηγείστε στο παιδί ότι πρέπει να πιει το φάρμακο, γιατί διαφορετικά δεν θα γίνει καλά.

-Εστιάστε στις άμεσες συνέπειες της άρνησης του, π.χ. «αν δεν πιεις το φάρμακο σου, δεν θα γίνεις καλά και δεν θα μπορέσουμε να πάμε στον παιδότοπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Μην του λέτε ψέματα. Αν, για παράδειγμα, το φάρμακο είναι…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης