Εάν ονειρεύεστε να αποκτήσετε παιδί και θέλετε οπωσδήποτε να είναι αγόρι ή κορίτσι τότε πρέπει να γνωρίζετε πως η διατροφή της γυναίκας την περίοδο που προηγείται της σύλληψης επηρεάζει σημαντικά το φύλο που θα έχει το μωρό.

Πιο συγκεκριμένα από σχετική έρευνα που έχει γίνει σε 740 γυναίκες και εξετάστηκε τι ακριβώς έτρωγαν λίγο πριν μείνουν έγκυες αλλά και κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησής τους, διαπιστώθηκε ότι όσο πιο πλούσια σε θερμίδες, αλάτι, λιπαρά και κόκκινο κρέας ήταν η διατροφή τους, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες να κυοφορήσουν αγόρι.

Η διατροφή της γυναίκας επηρεάζει το περιβάλλον της μήτρας με τρόπο ώστε να την καταστήσει κατά ένα μέρος περισσότερο ή λιγότερο «φιλική» σε συγκεκριμένο είδος σπερματοζωαρίων. Όπως γνωρίζουμε, το φύλο του παιδιού καθορίζεται από τη στιγμή της γονιμοποίησης από ένα χρωμόσωμα: Υ για τα αγόρια και Χ για τα κορίτσια. Καθώς ο γενετικός κώδικας της μητέρας συνεισφέρει πάντα με ένα χρωμόσωμα Χ, έγκειται στον πατέρα (δηλαδή στο σπερματοζωάριο, που μπορεί να είναι είτε Χ είτε Υ) ο καθορισμός του φύλου. Μέσα από έρευνες, όμως, έχει διαπιστωθεί ότι τα σπερματοζωάρια που περιέχουν το χρωμόσωμα Υ είναι πιο γρήγορα από αυτά με το Χ, αλλά κυρίως είναι πιο ευαίσθητα όταν βρεθούν στο όξινο περιβάλλον των κολπικών υγρών.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr