Η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ωφελήσει την υγεία καθώς περιέχει φλαβονόλες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών προβλημάτων και στην υπό προϋποθέσεις μείωση της χοληστερόλης. Όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο περισσότερες φλαβονόλες περιέχει.

Προηγούμενες μελέτες έχουν προτείνει τη μέτρια κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της προεκλαμψίας. Ωστόσο, ο Δρ Emmanuel Bujold, του Université Laval του Καναδά, σημειώνει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αντικρουόμενα, κάτι που παρακίνησε τον ίδιο και τους συνεργάτες του να ερευνήσουν για περισσότερα στοιχεία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης