Όλο και περισσότερες γυναίκες γυμνάζονται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και επωφελούνται από την άσκηση του σώματός τους, που βοηθά πολύ τη στιγμή του τοκετού αλλά και στην επαναφορά του σώματός τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Η γυμναστική για εσάς που είστε νέα μαμά είναι απαραίτητη προκειμένου να επαναφέρετε το σώμα σας, αλλά περισσότερο για να εκτονωθείτε και να τονωθείτε ψυχολογικά.  Για να κάνετε εντατική άσκηση πρέπει να περάσουν περίπου 1-2 μήνες (ανάλογα με το αν γεννήσατε φυσιολογικά ή με καισαρική), ώστε να υποχωρήσουν οι πόνοι και το σώμα σας να αναρρώσει πλήρως. Σε όλο αυτό το διάστημα ένα ελαφρύ περπάτημα με το παιδικό καρότσι είναι μία καλή ιδέα για να αρχίσει σιγά – σιγά το σώμα σας να επανέρχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή που ο γιατρός θα σας το επιτρέψει, οι πρώτες ασκήσεις που πρέπει να κάνετε είναι οι ασκήσεις πυελικού εδάφους ή αλλιώς ασκήσεις kegel.  Οι κοιλιακοί μύες, τεντωμένοι και εξαντλημένοι από την περίοδο της εγκυμοσύνης και της γέννας, αρχίζουν να αποκτούν την αρχική τους μορφή. Αν όμως δεν είναι αρκετά προπονημένοι παραμένουν χαλαροί, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην εμφάνιση της γυναίκας, όσο και στην υγεία της (προβλήματα ακράτειας). Προσπαθήστε λοιπόν να σφίξετε τους πυελικούς μύες σας για περίπου πέντε δευτερόλεπτα στην αρχή και μετά να τους χαλαρώσετε. Μην σφίγγετε την κοιλιά, τους γλουτούς ή τους μηρούς σας. Επαναλάβετε το ίδιο
για περισσότερα δευτερόλεπτα αργότερα, μόλις γίνει τελείως κατανοητή η άσκηση.

Ώρα για κολύμβηση για τους δυο σας, ή αλλιώς ώρα για baby swimming. Τίποτα δεν είναι καλύτερο για εσάς τις νέες μητέρες, από την άσκηση μαζί με το παιδί σας.Το παιδί σας θα μάθει βασικές κολυμβητικές ικανότητες με βοηθό εσάς, στο υγρό στοιχείο που είναι γνωστό και οικείο σε αυτό.

Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά, από 6 μηνών έως και 4 ετών, χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο, με ασφάλεια και με πολλαπλά οφέλη για αυτό αλλά και για εσάς την ίδια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν είστε λάτρης της yoga υπάρχουν συνεδρίες που μπορείτε να έχετε το μωρό μαζί σας. Δεν είναι ανάγκη να αφήσετε το παιδί στο σπίτι ή στο παιδότοπο του γυμναστηρίου για να ασκηθείτε, αλλά μπορείτε να εξασκηθείτε μαζί, σε ένα μάθημα yoga ειδικά για την μαμά και το μωρό. Ένα μάθημα που θα σας βοηθήσει να ισχυροποιήσετε το δέσιμο με το παιδί σας, που θα σας ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, που θα σας ανακουφίσει από τις εντάσεις στην περιοχή του αυχένα, των ώμων και της πλάτης και θα δυναμώσει τις αδύναμες περιοχές του σώματος!

Οι ασκήσεις pilates μπορούν να γίνουν και στο σπίτι σας. Καθημερινά αναγκάζεστε να κουβαλάτε βάρος, να θηλάζετε, να παίρνετε περίεργες θέσεις με το σώμα σας, να επιβαρύνετε τις αρθρώσεις σας, τον αυχένα σας, την μέση σας και τα γόνατά σας. Προσπαθήστε να πραγματοποιείται συχνά απλές διατατικές ασκήσεις στο σπίτι ή παρακολουθείστε ένα μάθημα ορθοσωμικής, διατάσεων ή pilates στο κοντινό σας γυμναστήριο. Η αποκατάσταση του κανονικού σχήματος του σώματός σας και η πρόληψη-αποκατάσταση των μυοσκελετικών ανισορροπιών αποτελεί για εσάς προτεραιότητα, για να συνεχίσετε να έχετε μία υγιή ζωή και να ανταποκριθείτε στις αυξημένες απαιτήσεις της μητρότητας!

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης