Μην ακούσω από καμιά τεμπέλα ότι τα γεμιστά είναι δύσκολο φαγητό θα σας δαγκώσω! Στρώστε τον ποπό σας κάτω και αφήστε τις τεμπελιές γιατί παιδιά μεγαλώνουμε και πρέπει να τα ταΐζουμε σωστά.

Πάρτε μολύβι και χαρτί και αρχίζετε να σημειώνεται τα συστατικά που δεν είναι δα και τόσο δύσκολα.

Υλικά

6-7 ντομάτες (αναλόγως το μέγεθος του ταψιού)

3-4 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες (αν αρέσουν στα παιδάκια)

1 κιλό ρύζι γλασέ 

1 μεγάλο κρεμμύδι

Λίγο μαϊντανό

Αλάτι και πιπέρι

λάδι

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Από πάνω ρίχνουμε λίγο λαδάκι.

Παίρνουμε τα λαχανικά και τα αδειάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού. Τη γέμιση τη κρατάμε, όπως επίσης και τα «καπάκια» από τα λαχανικά.

Τη γέμιση της ντομάτας την τρίβουμε σε έναν τρίφτη ελαφρά και με τη σάλτσα περιχύνουμε το μείγμα με το ρύζι. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι στο ταψί γιατί μην ξεχνάτε ότι το φαγητό είναι λαδερό αλλά και νεράκι για να ψηθούν. Στους 180ο  για μία ώρα ανάλογα πάντα με τη δύναμη του φούρνου, γιατί και αυτό παίζει το ρόλο του.

Καλή επιτυχία!