Για σας το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να είναι απλά επιστροφή στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Πιθανότατα τώρα να μην χρειάζεται να ψάχνετε κάποιον την τελευταία στιγμή για να κρατήσει τα παιδιά όταν εσείς θα είστε στη δουλειά.

Για τα παιδιά όμως η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι τόσο ευχάριστη. Πόσο μάλλον όταν τις τελευταίες 15 μέρες βρίσκονταν συνέχεια στο σπίτι, παίζοντας, βλέποντας τηλεόραση ή ακόμα και περιμένοντας… τον Άγιο Βασίλη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι εύκολο τα παιδιά να γυρίσουν στο σχολείο, καθώς τους λείπει η «ρουτίνα» τους.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τις διακοπές των Χριστουγέννων, που τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να… βαρεθούν. Η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι καθόλου ευχάριστη!

Τα παιδιά αγχώνονται με τις απότομες αλλαγές, γι’ αυτό είναι καλό να τα προετοιμάζεται με συζητήσεις πριν αυτές συμβούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επομένως πρέπει να είστε πολύ υπομονετικές και να εξηγήσετε τα στα παιδιά σας τα θετικά της επιστροφής τους στο σχολείο.

Θυμίστε τους ότι θα ξαναδούν τους φίλους τους και θα περάσουν καλά στο σχολείο.

Εστιάστε στα μαθήματα που τους αρέσουν και πείτε τους ότι μπορούν να μάθουν ακόμα περισσότερα «πράγματα» τώρα.

Επειδή, αν συγκρίνετε τις διακοπές με το σχολείο, η ζυγαριά θα γύρει… προς τα Χριστούγεννα, καλό είναι τις εβδομάδες μετά τις διακοπές να πηγαίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε βόλτες με τα παιδιά σας όπως κάνατε και τις προηγούμενες 15 μέρες.

Και προπάντων, πείτε στα παιδιά σας ότι όσο πιο γρήγορα τελειώνουν οι φετινές διακοπές, τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν οι επόμενες και μαζί τους και… ο Άγιος Βασίλης!  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης