Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης, οπότε απαιτεί αλλαγές στην καθημερινότητά σας και πολύ περισσότερο στις οικογενειακές συνήθειες.

Παίξτε για λίγο. Αν και ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος και συχνά οι δραστηριότητες σας δεν σας επιτρέπουν να παίξετε αρκετά με τα παιδιά σας, προσπαθήστε να βρείτε έστω και 20 λεπτά χρόνο μαζί τους. Εάν εσείς η ίδια παίρνετε τα παιδιά σας από το σχολείο και εφόσον το πρόγραμμά σας σάς το επιτρέπει, τότε σταματήστε για λίγο στο κοντινότερο πάρκο και χαλαρώστε μαζί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικαταστήστε τις λιχουδιές με… παιχνίδι. Αρκετοί γονείς τάζουν λιχουδιές στα παιδιά τους, εάν είναι φρόνιμα και υπάκουα. Προσπαθήστε να μην επιβραβεύετε τη θετική συμπεριφορά του παιδιού σας με φαγητό αλλά με μία βόλτα σε ένα πάρκο.

Κάντε μία βόλτα μετά το φαγητό. Εφόσον ο καιρός σάς το επιτρέπει, κάντε μια οικογενειακή βόλτα μετά το βραδινό σας φαγητό. Αποφύγετε την τηλεόραση και επενδύστε σε ένα ευεργετικό για όλους περπάτημα. Άλλωστε, δεν γυμνάζετε μόνο το σώμα, αλλά έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε για λίγο όλοι μαζί.

Επενδύστε στα Σαββατοκύριακα. Το Σαββατοκύριακο, μιας και τα παιδιά δεν έχουν σχολείο (και εφόσον δεν πηγαίνετε δουλειά), είναι μοναδική ευκαιρία για οικογενειακές δραστηριότητες. Κάντε πεζοπορία, βόλτες με το ποδήλατο ή άλλες δραστηριότητες που αγαπάτε. Κάντε την άσκηση απόλαυση για όλα τα μέλη της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάντε «φίλο» σας το νερό. Το νερό αποτελεί «κλειδί» για την καλή υγεία του οργανισμού. Για αυτόν τον λόγο οφείλετε να δείξετε την αξία του και στα παιδιά σας. Στο καθημερινό τραπέζι κάντε το νερό «πρωταγωνιστή», ενώ όταν βγαίνετε έξω φροντίστε να παραγγέλνετε νερό, ώστε να γίνει συνήθεια και στα παιδιά σας. Φροντίστε στις διάφορες βόλτες σας πάντα να έχετε μαζί σας νερό.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης