Η εποχή στην οποία γεννιέται ένα μωρό, μπορεί να επηρεάσει το ποσοστό ευαισθησίας του σε τροφικές αλλεργίες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 6000 παιδιά γεννημένα από το 2001 ως το 2006 στην νοτιοανατολική Φινλανδία.

Τα μωρά λοιπόν που γεννήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είχαν 5% ποσοστό ευαισθησίας σε τροφικές αλλεργίες, ενώ εκείνα που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο είχαν μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξεως του 9.5%.

Το 11% των παιδιών που βρίσκονταν στην 11η εβδομάδα της εμβρυακής τους ζωής το διάστημα Απριλίου- Μαΐου, είχαν τρεις φορές μεγαλύτερη ευαισθησία σε τροφικές αλλεργίες ως παιδιά και στην ηλικία των 2 ετών.

Πηγή: webmd.gr