Σε όλο τον κόσμο, τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας αυξάνονται. Στην Ευρώπη, σχεδόν το 40% των παιδιών είναι πλέον υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ακόμη και σε περιοχές όπου η παχυσαρκία είναι λιγότερο επιδημική, γίνεται όλο και πιο προβληματική ως κοινωνικό φαινόμενο.

Και η τάση, χωρίς αμφιβολία, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό με το τι τρώνε τα και οι έφηβοι με αποτέλεσμα να είναι υπέρβαρα ή/και παχύσαρκα από τις πρώτες δεκαετίες της ζωής τους. Είναι τα αναψυκτικά που κάνουν τη ζημιά; Μήπως φταίνε οι επεξεργασμένες τροφές; Υπάρχει, άραγε, κάποιο σύνολο από “δημοφιλείς” τροφές που οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να δίνουν στα παιδιά τους, τουλάχιστον με την συχνότητα που το κάνουν τώρα…

Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr