Μετά το Μουντιάλ στις ΗΠΑ, το 1994, η Ελλάδα επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με όνειρα και φιλοδοξίες να προκριθεί στη φάση των «16». Με τον… πρωτομάστορα ομοσπονδιακό προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προσπαθήσει να… σβήσει από τις μνήμες την κακή εμπειρία της Αμερικής και να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της, που άρχισαν από την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2004, στην Πορτογαλία.

Στις τάξεις της «γαλανόλευκης» δεν υπάρχει το άγχος που θα μπορέσει να την… κρατήσει μακριά από το καλό της πρόσωπο, ενώ για αρκετούς παίκτες η διοργάνωση της Νότιας Αφρικής ίσως αποτελέσει την τελευταία μεγάλη παράσταση. Οι Σωτήρης Κυργιάκος, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας και Κώστας Χαλκιάς αποτελούν τις… παλιοσειρές της Ελλάδας, η οποία θα στηριχθεί στην παρουσία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα θα ψάξει να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορέσει στα δύο πρώτα ματς με τη Νότια Κορέα και τη Νιγηρία, για να μπορέσει στη συνέχεια να κοιτάξει στα… μάτια την Αργεντινή, κόντρα στην οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση στη φάση των «16».

Ο δρόμος για τη Νότια Αφρική

Στα προκριματικά, η Ελλάδα συμμετείχε στον δεύτερο προκριματικό όμιλο, με αντιπάλους την Ελβετία, τη Λετονία, το Ισραήλ, το Λοξεμβούργο και τη Μολδαβία. Από αυτή τη διαδικασία μάζεψε 20 βαθμούς και πήρε τη δεύτερη θέση, αφού πρώτη αναδείχθηκε η Ελβετία με 21. Έτσι, μπήκε στη διαδικασία των μπαράζ, όπου κοντραρίστηκε με την Ουκρανιά. Μετά το 0-0 στο ΟΑΚΑ, η Ελλάδα ταξίδεψε στο Ντόνετσκ, όπου πήρε την πρόκριση με 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Το προφίλ
Συμμετοχές: 1
Κύπελλα: –
Προπονητής: Ότο Ρεχάγκελ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες
Μιχάλης Σηφάκης (Άρης), Αλέξανδρος Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)

Αμυντικοί
Γιώργος Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιώνιος)

Μέσοι
Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ), Σάκης Πρίττας (Άρης)

Επιθετικοί
Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα), Φάνης Γκέκας (Χέρτα), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

*αναπληρωματικοί: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Στέργος Μαρίνος (Παναθηναϊκός), Κώστας Μανωλάς (ΑΕΚ), Κώστας Μήτρογλου, Γιώργος Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης