Διπλωματικό επεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα στη Νότια Αφρική μετά τη σύλληψη δύο γυναικών από την Ολλανδία, οι οποίες κατηγορήθηκαν πως διοργάνωσαν μια εκδήλωση «παράνομης διαφήμισης» κατά τη διάρκεια αγώνα του Μουντιάλ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών, Μαξίμ Φερχάγκεν, που αποδοκίμασε τόσο τη σύλληψη όσο και τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στις δύο γυναίκες από την Ολλανδία: «Είναι παράλογο να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης σε δύο γυναίκες γιατί φορούσαν πορτοκαλί φούστες σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φερχάγκεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, οδηγήθηκαν ενώπιον ειδικού δικαστηρίου υπεύθυνου για την εκδίκαση υποθέσεων κατά τη διάρκεια του μουντιάλ. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθερες, αφού πρώτα όμως κατέβαλαν ως εγγύηση το χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από «παράπονα» της FIFA προς τους Νοτιοαφρικανούς, για παράνομη διαφήμιση που πραγματοποιούσε ομάδα γυναικών τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ολλανδίας με τη Δανία στο στάδιο «Σόκερ Σίτι.»

Περίπου τριάντα νεαρές γυναίκες ήταν παρούσες στο στάδιο του αγώνα φορώντας μίνι φούστες χρώματος πορτοκαλί, τις οποίες είχε διαθέσει γνωστή εταιρεία ολλανδικής ζυθοποιίας, η οποία όμως δεν είναι χορηγός του παγκοσμίου κυπέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Οι μικρές Ολλανδέζες… εκνεύρισαν τη Fifa, 16 Ιουνίου 2010, 13:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης