Ασπίδα προστασίας προς τον Κάρλος Ντούνγκα ύψωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της πρωταθλήτριας κόσμου –πέντε φορές- δέχεται δριμεία κριτική για την επιλογή των διεθνών, που θα ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Η κριτική προς τον Ντούνγκα μόνο καλό δεν κάνει στη «σελεσάο», η οποία προετοιμάζεται ενόψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα με δηλώσεις του στην εβδομαδιαία εκπομπή του «Καφές με τον Πρόεδρο» απηύθυνε έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες του να στηρίξουν τη «σελεσάο», ενόψει του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

«Θέλω την εθνική μας ομάδα να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύω πως ο Ντούνγκα έχει καλέσει τους καλύτερους παίκτες στην αποστολή. Δεν είναι μονάχα μία ομάδα μεγάλων ποδοσφαιριστών, αλλά και ένα σύνολο που συνεργάζεται και έχει κίνητρα. Πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Εν συνεχεία ο Σίλβα, ο οποίος μάλιστα έχει παθολογική αγάπη στην εθνική Βραζιλίας, δεν παρέλειψε να ζητήσει και τη βοήθεια του… Θεού, προκειμένου η εθνική ομάδα να βρεθεί στον τελικό της 11ης Ιουλίου. «Αν είναι θέλημα Θεού, ο τελικός θα είναι ανάμεσα στη Βραζιλία και σε κάποια άλλη ομάδα».