Για τις μάστιγες που πλήττουν το ποδόσφαιρο μίλησε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, στο 60ο κογκρέσο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρική, λόγω του Μουντιάλ.

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA τόνισε ότι το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας, ενώ επεσήμανε ότι σιγά σιγά φαινόμενα ,όπως ο ρατσισμός και το ντόπινγκ, εξαλείφονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ποδόσφαιρο είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας και επηρεάζεται από τις ίδιες μάστιγες: βία, απάτη, ντόπινγκ, στοιχηματισμός, διακρίσεις και ρατσισμός υπάρχουν στο άθλημά μας. Έχουμε αρχίσει να τα εξαλείφουμε, ήδη το ντόπινγκ έχει πλήρως εξαλειφθεί.

Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική και μέσω αυτού του συνεδρίου, ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε εναντίον των διακρίσεων. Ποτέ ξανά δεν πρέπει να υπάρξουν προβλήματα σχετιζόμενα με διακρίσεις ή ρατσισμό στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Αν δεν το καταφέρουμε εδώ, δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ» είπε ο Μπλάτερ.

Ο πρόεδρος της FIFA υπερασπίστηκε την απόφαση να διοργανώνονται Παγκόσμια Κύπελλα σε χώρες εκτός Ευρώπης και Αμερικής, δείχνοντας την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Νότια Αφρική, ενώ ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της ομοσπονδίας, αν και επηρεάστηκαν από την κρίση, παρέμειναν πάνω από 1 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κοινωνία δεν είναι τέλεια, το ποδόσφαιρο δεν είναι τέλειο και πρέπει να διατηρήσει την ανθρώπινη μορφή του» υπογράμμισε, κλείνοντας την ομιλία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης