Άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει το πού βρίσκονται τέσσερις παίκτες της Βόρειας Κορέας, αφού κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει αν είναι τραυματίες, τιμωρημένοι ή έφυγαν από την αποστολή και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Η εθνική ομάδα της Β. Κορέας παρατάχθηκε απέναντι στη Βραζιλία, το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης στο Γιοχάνεσμπουργκ, με μόνο 19 ποδοσφαιριστές από τους 23 που συμμετέχουν στην αποστολή, αν και στη σχετική λίστα που είχε παραδώσει στη FIFA ήταν δηλωμένοι όλοι. Για τους υπόλοιπους τέσσερις που απουσίαζαν, τον τερματοφύλακα Κιμ Μιονγκ, τους μέσους, Κιμ Κιονγκ, Πακ Σουνγκ και τον επιθετικό, Αν Τσολ, κανείς έως τώρα γνωρίζει κάτι, αφού η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ακόμη δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος για τις σχέσεις της FIFA με τον διεθνή Τύπο, Γκόρντον Ουότσον, δήλωσε πάντως ότι «οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση της ομάδας. Συνάντησα χθες το βράδυ την αποστολή της Βόρειας Κορέας και πληροφορήθηκα ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην αποστολή». Όταν ρωτήθηκε για το αν οι προαναφερόμενοι παίκτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ο Ουότσον απέδωσε τη σύγχυση «σε ένα ανθρώπινο λάθος, που έγινε κατά την αντιγραφή των ονομάτων πριν από τον αγώνα με τη Βραζιλία». Όπως ανέφερε, η κορεατική ομάδα θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα στο στάδιο «Μακχούλονγκ» στην Τεμπίσα, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, αργότερα σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας της Β. Κορέας με τη Βραζιλία μεταδόθηκε στη Βόρεια Κορέα 17 ολόκληρες ώρες μετά την έναρξή του. Απευθείας μετάδοση θα σήμαινε σύνδεση σε πολύ προχωρημένη νυχτερινή ώρα, αλλά η τηλεόραση της Πιονγκγιάνγκ αποφάσισε να μην κάνει κάποια εξαίρεση στους κανονισμούς διακοπής του προγράμματος της νυχτερινής ζώνης.

Ακόμη, όπως επιβεβαιώθηκε από την Κίνα, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της Βόρειας Κορέας που εμφανίστηκαν στο γήπεδο στον αγώνα με τη Βραζιλία ήταν στην πραγματικότητα Κινέζοι, οι οποίοι «στρατολογήθηκαν» ύστερα από σχετικό αίτημα της επιτροπής αθλητισμού της Βόρειας Κορέας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης