Τέλος στα… δάκρια για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 έβαλε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο πρώτος Βραζιλιάνος κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής του τόνισε ότι η «χώρα του καφέ» έχει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Γη και επεσήμανε ότι η… ρεβάνς θα έρθει το 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο που «οικοδέσποινα» θα είναι η «σελεσάο».

«Αυτή η ιστορία με το κλάμα δίπλα στο γάλα που χύθηκε είναι για όποιους δεν έχουν συνηθίσει να κερδίζουν. Η Βραζιλία, όμως, είναι συνηθισμένη να νικάει, είναι πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου και είναι η χώρα με το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Γη», δήλωσε ο ντα Σίλβα και υπογράμμισε:

«Καταλαβαίνω τη λύπη επειδή αυτή τη φορά δεν κατορθώσαμε να νικήσουμε, όμως οφείλουμε να σηκώσουμε αμέσως το κεφάλι και να προετοιμαστούμε για να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014».

Όσο για το ματς με την Ολλανδία, στο ο οποίο η Βραζιλία έχασε και αποκλείστηκε είπε: «Εναντίον της Ολλανδίας η “σελεσάο” έπαιξε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, τόσο καλό που έφτασα να σκεφτώ ότι θα σημειώναμε αρκετά γκολ. Όμως, μετά από εκείνο το “ψυχρό” τέρμα που δεχθήκαμε, η Βραζιλία έχασε λίγο την αυτοσυγκέντρωσή της».