Μπορεί η ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου να αποχώρησε από τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, όμως ένας αξιόλογος Έλληνας καλλιτέχνης της Διασποράς, ο Δημήτρης Λουμιώτης, που εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα ζει και δημιουργεί στη Βιέννη, εξακολουθεί να συμμετέχει μέχρι το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο «Εικαστικό Μουντιάλ» στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Στη μεγάλη έκθεση στο Stadium Collection Launcend, που διοργανώνεται από την «2010fineart» και στην οποία παίρνουν μέρος 160 διεθνείς καλλιτέχνες, από τις συμμετέχουσες στο Πρωτάθλημα χώρες, με ισάριθμα έργα τους, ο Δημήτρης Λουμιώτης εκθέτει έναν τρισδιάστατο πίνακά του ψηφιακής τέχνης, με θέμα «Ποδόσφαιρο και Αφρική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο είναι τυπωμένο σε μουσαμά με ειδικές μελάνες, ενώ αντίγραφά του, όπως και αντίγραφα των έργων των άλλων καλλιτεχνών, θα διατίθενται από τους διοργανωτές σε ποικιλόμορφους τρόπους.

Γεννημένος το 1960 στον Παρνασσό Γορτυνίας, ο Δημήτρης Λουμιώτης ανακάλυψε την κλίση του στη ζωγραφική, όταν το 1973 επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αίγινα και εντυπωσιάστηκε από τους καλλιτέχνες του νησιού, αρχίζοντας να πειραματίζεται ο ίδιος στη συνέχεια, ζωγραφίζοντας αλλά και κάνοντας τα πρώτα βήματα και στη γλυπτική, στον γνωστό αιγινίτικο αμμόλιθο.

Ερχόμενος το 1985 στη Βιέννη, ο Λουμιώτης σπουδάζει λιθογραφία, χαλκογραφία και μεταξοτυπία στο γνωστό εργαστήρι “«Αρτ Πριντ» και παράλληλα εργάζεται ως γραφίστας. Από το 1990 αρχίζει να ασχολείται με το σύγχρονο κόσμημα ως σχεδιαστής και κατασκευαστής, ανοίγοντας από το 1997 δικό του ατελιέ σε κεντρικό σημείο της αυστριακής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αυστρία, ο Δημήτρης Λουμιώτης είναι ευρύτερα γνωστός ως καλλιτέχνης των πολυμέσων, των καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων και της Τέχνης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δείγμα της οποίας είναι και η δουλειά του που εκτίθεται στη τωρινή διεθνή έκθεση στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Έργα του βρίσκονται σε διάφορες συλλογές, ενώ ο ίδιος έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Αυστρία και σε άλλες χώρες και πρόσφατα στην Ελλάδα, με ειδική ατομική έκθεση 20 πινάκων του στο Μουσείο Γουναρόπουλου στου Ζωγράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης