Την ικανοποίησή της για την αντίδραση του ξενοδοχείου και των αστυνομικών Αρχών του Ντέρμπαν εξέφρασε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου, Μιχάλη Τσαπίδη.

«Γράφτηκε στον τοπικό Τύπο ότι εκλάπησαν περίπου 3.000 ευρώ και ότι ζητήσαμε τα χρήματα πίσω από το ξενοδοχείο και μας δόθηκαν.

«Πριν από δύο ημέρες, χάθηκαν περίπου 1.500 ευρώ από τρεις ποδοσφαιριστές. Το θέμα προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν παντού, έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην εθνική ομάδα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του ξενοδοχείου και της Αστυνομίας.

Το ξενοδοχείο ερευνά την υπόθεση. Σήμερα ή αύριο θα έχουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει ξεκινήσει. Για να μη φοβίσουμε τον κόσμο, θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία.

Νιώθουμε πάρα πολύ ασφαλείς στη Νότια Αφρική, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Όλες οι Αρχές (πρεσβεία, προξενείο) είναι ενήμερες για το περιστατικό και μάλιστα σήμερα ήρθε στο ξενοδοχείο ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νότιας Αφρικής. Όσον αφορά στην κλοπή των χρημάτων, αυτή δεν έγινε μόνο από ένα δωμάτιο» δήλωσε ο Μιχάλης Τσαπίδης.