Διακοπή λειτουργίας τις βραδινές ώρες ζήτησαν οι Αρχές του Μπανγκλαντές από 5.000 βιομηχανίες μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Ντάκα, μέχρι το τέλος του Μουντιάλ.

Οι δύο κρατικές εταιρείες ηλεκτροδότησης που τροφοδοτούν τα 12 εκατομμύρια της πρωτεύουσας δήλωσαν αδυναμία να αντεπεξέλθουν και πρότειναν να διακόπτουν την παροχή για μία ώρα κάθε βράδυ, στη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητήσαμε από τις βιομηχανίες να κατεβάζουν τους διακόπτες για πέντε ώρες κάθε βράδυ, ώστε να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί τους αγώνες στην τηλεόραση» δήλωσε ο διευθυντής της Εταιρείας Παροχής Ηλεκτρισμού, Σάλεχ Άχμεντ, προσθέτοντας ότι «η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Αν και το Μπανγκλαντές βρίσκεται στην 157η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ποδοσφαίρου, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είναι φανατικοί με την μπάλα. Όταν, μάλιστα, έγινε διακοπή ρεύματος κατά τον αγώνα Αργεντινής – Νιγηρίας, ξέσπασαν ταραχές ανάμεσα σε ποδοσφαιρόφιλους και αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης