«Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» θυμίζει η Σλοβενία, αφού είναι ομάδα μυστήριο, ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα λάβει μέρος σε Μουντομπάσκετ, αφού η παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση, ήταν τέσσερα χρόνια πριν στην Ιαπωνία (12η).

Στη φάση των ομίλων θα παλέψει για τη δεύτερη θέση (σ.σ.: η Αμερική έχει… καπαρωμένη την πρωτιά), αφού οι αντίπαλοι είναι πάνω κάτω στα… κυβικά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, η Σλοβενία καλείται να αγωνιστεί χωρίς αρκετούς παίκτες, που στο περυσινό Ευρωμπάσκετ, είχαν παίξει καταλυτικό ρόλο ώστε να κατακτήσει την τέταρτη θέση.

Ο λόγος γίνεται για τους αδερφούς Λόρμπεκ και τον Ματίας Σμόντις, η απουσία των οποίων αποδυναμώνει αισθητά τη δυναμική της. Λόγω των απουσιών των προαναφερθέντων το βάρος μοιραία πέφτει στον NBAer Γκόραν Ντράγκιτς, o οποίος διαπρέπει με τους Φοίνιξ Σανς.

Προπονητής της Σλοβενίας είναι ο Μέμι Μπεσίροβιτς, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της, μετά την αποχώρηση του «δικού μας» Γιούρι Ζντοβτς.

Το ρόστερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούρος Σλόκαρ (Σιένα), Γιάκα Λάκοβιτς (Μπαρτσελόνα), Σάμο Ούντριχ (Τσιμπόνα), Σάνι Μπετσίροβιτς (Αρμάνι Τζινς Μιλάνο), Γιάκα Κλόμπουτσαρ (Παρτιζάν), Μπόστιαν Νάχμπαρ (Εφές Πίλσεν), Γκόραν Ντράγκιτς (Φοίνιξ Σανς), Γκόραν Γιάγκοντνικ (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Μίχα Ζούπαν (Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης), Γκάσπερ Βίντμαρ (Φενέρμπαχτσε), Πρίμοζ Μπρέζετς (Μιλγουόκι Μπακς), Χασάν Ρίζβιτς (Ούνιξ Καζάν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης