Μπορεί αγωνιστικά να μην αποτελεί ομάδα φόβητρο, όμως η Νέα Ζηλανδία αναμένεται να κλέψει την παράσταση στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας λόγω του εντυπωσιακού παραδοσιακού χορού «Χάκα».

Οι παίκτες των «Tall Blacks» πριν από κάθε παιχνίδι κάνουν την χορογραφία τους και ελπίζουν να τους φέρει τύχη στην 3η συμμετοχή τους στην τελική φάση του θεσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Νέναντ Βούτσινιτς, που συμμετέχει στον 4ο όμιλο, στοχεύει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2002, που κατάφερε στο Παγκόσμιο της Ιντιάνα να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση, ωστόσο γνωρίζει ότι το έργο της θα είναι πολύ δύσκολο.

Από το ρόστερ ξεχωρίζει ο 36χρονος Πέρο Κάμερον, τον οποίο συμπληρώνουν οι Πένι, Τζόουνς και Μαρκς.

Ο Κάμερον αποκαλείται «Μπάρκλεϊ» της Νέας Ζηλανδίας και είναι η σημαία της ομάδας, αφού από το 2000 και μετά συμμετέχει και βοηθά την ομάδα του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής Νέναντ Βούτσινιτς έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι, όμως σαν παίκτης αγωνίστηκε στους Νέλσον Τζάιντς, τους οποίους στη συνέχεια ανέλαβε ως προπονητής.

Στο παλμαρέ του έχει δύο πρωταθλήματα (1998, 2007), ενώ έχει αναδειχθεί και πέντε φορές προπονητής της χρονιάς με τελευταία το 2006. Από πέρσι είναι προπονητής και της τουρκικής Νταρουσάφακα.

Η αποστολή:

Κιρκ Πένι (ΝΖ Μπρέικερς), Φίλιπ Τζόουνς (-), Πέρο Κάμερον (Γκολντ Κόουστ Μπλέιζ), Κρεγκ Μπράντσο (Γκολντ Κόουστ Μπλέιζ), Τόμας Ίεν Αμπερκόμπι (Γκολντ Κόουστ Μπλέιζ), Μπένι Τσαρλς Άντονι (Χάρμπορ Χιτ), Μάικλ Φίτσετ (Νέλσον Τζάιαντς), Λίντσεϊ Τέιτ (Ουέλινγκτον Σεντς), Λέον Χόφενι Χένρι (Ουέλινγκτον Σεντς), Μίκα Βούκονα (ΝΖ Μπρέικερς), Άλεξ Πλέτζερ (Μπέλμοντ Άμπεϊ Κόλετζ), Τζέρεμι Κεντς (-).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης