Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το Μουντομπάσκετ για την Ισπανία. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια, η οποία το 2006, είχε στερήσει από την εθνική μας ομάδα το χρυσό μετάλλιο, είναι αναγκασμένη να αγωνιστεί στην Τουρκία χωρίς το μεγάλο αρχηγό της, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης τραυματίστηκε (θλάση στο δικέφαλο) στο πρόσφατο φιλικό των «φουρίας ρόχας» με τις ΗΠΑ και θα χάσει τη διοργάνωση, αφού θα χρειαστεί να παραμείνει στα «πιτς» για έναν μήνα (στη θέση του κλήθηκε ο Ραούλ Λόπεθ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χειρότερα νέα δεν θα μπορούσαν να προκύψουν για τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό, Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον έτερο μεγάλο αστέρα της ομάδας, Πάου Γκασόλ.

Ο σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής των Ισπανών στα τελευταία δύο χρυσά μετάλλια (Μουντομπάσκετ 2006 και Ευρωμπάσκετ 2009) και δύο αργυρά (Ευρωμπάσκετ 2007 και Ολυμπιακοί 2008) έθεσε εαυτόν εκτός διοργάνωσης, επικαλούμενος την καταπόνησή του από τη μακρά αγωνιστική περίοδο στο ΝΒΑ.

Παρά τις απουσίες των Καλντερόν και Γκασόλ, ο Σκαριόλο έχει στα χέρια του αρκετές λύσεις στην ομάδα, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει αποκτήσει φοβερή χημεία, μετά από αρκετά χρόνια συνύπαρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρολό του ηγέτη θα επωμιστεί ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο «Λα Μπόμπα» προέρχεται από μία ακόμη σπουδαία σεζόν με την Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε την Ευρωλίγκα, όντας μάλιστα ο MVP.

Σημαντικές μονάδες για την ομάδα του Σκαριόλο, η οποία παρατάσσεται στην Τουρκία με στόχο την υπεράσπιση του στέμματός της, είναι και ο 20χρονος ταλαντούχος άσος της Μπαρτσελόνα, Ρίκι Ρούμπιο, καθώς και ο έμπειρος Χόρχε Καρμπαχόσα.

Το ρόστερ

Ρίκι Ρούμπιο (Μπαρτσελόνα), Ραούλ Λόπεθ (Χίμκι), Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ρούντι Φερνάντεθ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Άλεξ Μουμπρού (Μπιλμπάο), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ), Χόρχε Γκαρμπαχόσα (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις), Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ Μαδρίτης), Φραν Βάσκεθ (Μπαρτσελόνα), Βίκτορ Κλαβέρ (Βαλένθια).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης