Κοντά στα χαμηλά επίπεδα, στο μέσον του μήνα, διατηρήθηκε το γιέν έναντι του δολαρίου και του ευρώ την Πέμπτη, πριν από την απόφαση της Bank of Japan, η οποία ενδέχεται να σηματοδοτήσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής. Στο Τόκιο, ανοδικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν τις μετοχές που πούλησαν κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Το μπρεντ υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών στα οποία αναρριχήθηκε εν μέσω των ανησυχιών για τον πόλεμο στη Λιβύη και την κρίση στη Μέση Ανατολή, και ο χρυσός διατηρήθηκε κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ την Τετάρτη, εν μέρει και εξ αιτίας του προβληματισμού για τον πληθωρισμό στον οποίο οδηγεί η αύξηση των τιμών ενεργείας.

Η Bank of Japan αναμενόταν να μην κάνει αλλαγές στη χαλαρή νομισματική της πολιτική κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της που ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη, σηματοδοτώντας την ετοιμότητά της να λάβει και άλλα μέτρα για να στηρίξει την οικονομία που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό τον μήνα που πέρασε.
Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά τη συνεδρίασή της, αργότερα σήμερα, αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ του 1% για να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, διευρύνοντας το πλεονέκτημα της απόδοσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.
Το ευρώ αναρριχήθηκε έως τα 122,55 γιέν, λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 11 μηνών, τα οποία άγγιξε την Τετάρτη, και αγοράστηκε περίπου στο 1,4315 δολ., έχοντας ανατιμηθεί έως το 1.4350, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2010, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Το δολάριο των ΗΠΑ διατηρήθηκε στα 85,40 γιέν, κοντά στα υψηλά επίπεδα έξι μηνών, έχοντας ανατιμηθεί μέχρι και τα 85,54 γιέν νωρίτερα.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,4%, ενώ ο MSCI Asia Pacific, εκτός Ιαπωνίας, υποχωρούσε 0,1%.

Το μπρεντ υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 121,84 δολ. το βαρέλι, έχοντας αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, πάνω από τα 123 δολ. το βαρέλι την Τετάρτη, και το αμερικανικό αργό υποχώρησε 41 σεντς φθάνοντας στα 108,42 δολ. το βαρέλι.

Ο χρυσός διαπραγματεύθηκε γύρω στα 1.455,55 δολ. η ουγγιά, όχι μακριά από τα επίπεδα ρεκόρ των 1.461,91 δολ. η ουγγιά.